Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
    ...
    Аз си мисля, че ако си ти добре регулирани фаровете, няма смисъл от тази екстра.
    Напротив! За да са ти добре регулирани фаровете, имаш нужда от тази екстра - да можеш да ги коригираш при промяна на натоварването на задната седалка или в багажника.
    Особено пък като си с ксенон - за много пазари, когато колата е със сериен такъв, даже има система за автоматично регулиране на фаровете - задължително е по закон - за да не ставаш опасен за насрещните!
    Last edited by Shider; d.m.y г., 00:45.
    '03 Suzuki DL1000 V-Strom
    '00 Subaru Outback 2.5i gpl - Japanese Alfa
    '93 Toyota Previa 2.4i - perfect youngtimer
    '05 FIAT Punto 1.3multiJet

Comment

• Първоначално публикувано от Shider Покажи съобщение
      Напротив! За да са ти добре регулирани фаровете, имаш нужда от тази екстра - да можеш да ги коригираш при промяна на натоварването на задната седалка или в багажника.
      Особено пък като си с ксенон - за много пазари, когато колата е със сериен такъв, даже има система за автоматично регулиране на фаровете - задължително е по закон - за да не ставаш опасен за насрещните!
      Не си ми виждал фаровете До сега никой не ми е присветвал за фарове.
      А останалото е въпрос на манталитет. В София почти всички таксита и част от останалите коли са с фарове, които, светят в небесата и то без да са натоварени.

Comment

• Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
        Не си ми виждал фаровете ...
        Така е, не споря.
        Но регулирането не е безсмислена, или неизползваема екстра!
        Иначе за колегата по-горе без фабрично такова - аз лично не бих си играл чак да полагам инсталация от нулата...
        '03 Suzuki DL1000 V-Strom
        '00 Subaru Outback 2.5i gpl - Japanese Alfa
        '93 Toyota Previa 2.4i - perfect youngtimer
        '05 FIAT Punto 1.3multiJet

Comment

• Благодаря за отговорите
          Ще го обмисля
          Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

• Първоначално публикувано от ogi100 Покажи съобщение
            Благодаря за отговорите
            Ще го обмисля
            Мнооого рядко се налага, според мен не си струва разправията
            Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
            Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
            BMW 328i

Comment

• Добре де, а при условие, че машинките са вече прецакани как да си регулира човек фаровете?
              Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

• И аз имам проблем с регулирането на фаровете. Левият ми фар свети на не повече от 4-5 метра напред, докато десния си свети на нормална дължина. Фаровете мога само да ги регулирам отвътре на височина, като стоят на 0, докато като се пробвам да ги регулирам отпред, само десния се регулира, а левият не се движи въобще.
                VW Passat 2.5 TDI 4 Motion '00 - now
                Alfa Romeo 145 1.4 TS '98 - ex

Comment

• Първоначално публикувано от mihail_mladenov Покажи съобщение
                  И аз имам проблем с регулирането на фаровете. Левият ми фар свети на не повече от 4-5 метра напред, докато десния си свети на нормална дължина. Фаровете мога само да ги регулирам отвътре на височина, като стоят на 0, докато като се пробвам да ги регулирам отпред, само десния се регулира, а левият не се движи въобще.
                  Типично, вътре водачите се чупят. Темата за което сте всички с проблеми с регулировката е най-горе на този раздел. Лесен е ремонта. acko88 има решение на проблема, ако искате му пишете да ви обясни.
                  BMW 328i

Comment

• Колеги аз да ви кажа, преди малко ми се скапа съединителя. Ма много интересно започна да ми се втвърдява педала. Парвоначално с малко сила си го натисках до краи и си превкулчвах, но най-накрая го натискам до половината някаде и се втвърдява, така немога да го натисна до край, за да мога да превключа. Та въпроса ми едали проблема е то някоя от помпите на съединителя или е целия съединител за смяна.
                    sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

• Първоначално публикувано от junior Покажи съобщение
                      Колеги аз да ви кажа, преди малко ми се скапа съединителя. Ма много интересно започна да ми се втвърдява педала. Парвоначално с малко сила си го натисках до краи и си превкулчвах, но най-накрая го натискам до половината някаде и се втвърдява, така немога да го натисна до край, за да мога да превключа. Та въпроса ми едали проблема е то някоя от помпите на съединителя или е целия съединител за смяна.
                      Ами при мен беше притискател - лагера се вкопава буквално, и в един момент тръгва да излиза от другата страна Сменяй, докато не си останал на пътя!
                      BMW 328i

Comment

• Ми тя щеше да ме остави ся прибрах със зор в гаража. Ма ти само притискателя ли смени или целия. При мен ако е притискателя само него ще сменя, но като се отвори ще се жиди най-добре.
                        sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

• Колега всичко ще си е заминало гаранция.Ако можеш да видиш работния цилиндър накарай някой да натиска вътре съединителя и виж колко е хода.По спомен е около 16-18 мм,ако е толкова стягай се да разглобяваш.Успех
                          alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                          alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

• Абеее да попитам - нормално ли е регулатора на спирачното усилие да си се мандахерца без никакво усилие, и буталцето да се вади свободно с ръка, а пружинката да не е опъната?
                            BMW 328i

Comment

• Колеги съединителя ми почна да отделя много нагоре и е за смяна ако сменя само феродовия диск ще се оправи ли и бърка ли нещо ако сменя само него ?

Comment

• Първоначално публикувано от danix Покажи съобщение
                                Колеги съединителя ми почна да отделя много нагоре и е за смяна ако сменя само феродовия диск ще се оправи ли и бърка ли нещо ако сменя само него ?
                                Сменяй всичко, ако искаш да имаш читав съединител, лагера има навика да се вкопава, а огледалния да губи еластичност и става твърд педала.
                                Arena Coast Customs

Comment

Working...
                                X